top of page

"" Hej Åsa!

Jag vill bara skriva och berätta att jag sträckläste ut din bok i natt. Kunde inte lägga ifrån mig den. Den var så spännande! Det gick inte att sluta läsa.

Jag tycker boken var såå bra. Hur du skildrar mäns makt och våld, kvinnors utsatthet och en moders enorma kärlek till sitt barn.

Samtidigt en kamp mot myndigheter och skildringar av vänskap och kärleken till konst. 

Jag gillar blandningen av det vackra i livet blandat med det mest fruktansvärda en mamma kan vara med om."

Ps... Min farmor som betydde väldigt mycket för mig hette Kerstin.

Matilda Jansson

"" Nu är den efterlängtade boken läst! Och vilken bok, mer och mer fängslande för varje kapitel. Tycker om att läsa böcker med korta kapitel då jag inte brukar sträckläsa men denna bok var ett undantag!

Älskade alla olika känslor, alla personligheter. Mycket kärlek och vänskap trots all ondska. En del lösa trådar att lösa som jag hoppas fångas upp i del 2 som inte dröjer allt för länge hoppas jag.

Lena Spangenberg

"Wow vår granne Åsa, har skrivit en bok. Jag har läst den, blev inte mycket annat gjort ... STRÄCKLÄSTE!

Fantastiskt gripande psykologiskt drama, jag kunde inte lägga ner den. Lagom detaljrik för att få en egen bild av människor och miljöer. Känns som om jag känner personerna och upplevt miljöerna. Tack fina Åsa, väntar med spänning och otålighet på nästa bok."

Gunnel Gyllander

"Är helt såld i boken, känns som att man sitter bredvid personerna i boken och iakttar dem. Ibland vill man lägga sig i och svara. Så detta har du inte gjort för sista gången Åsa, ställer mig på kö till nästa bok direkt."

Annika Lindberg

"Är i slutet av din fantastiska bok, dom verkligen inbjuder till sträckläsning. Det som berör mig mycket är hur väl du lyckas beskriva huvudpersonerna - speciellt Johans personlighetsstörning och hur Kerstin succesivt bryts ner och förlorar tron på sig själv. Känns som att jag vill prata direkt till och peppa Kerstin! Ser fram emot att läsa mer av dig."

Anne Holmqvist Stålholm

"Klockan 04.37 i morse slog jag igen pärmarna till Åsa Norrbys debutroman för andra gången. Jag drogs verkligen av bokens raka, avskalade språk som triggade fantasin och tog mig ännu längre in till bokens karaktärer. Det var en fröjd att läsa denna spännande och välskrivna bok. Hatten av för dig Åsa Norrby för din fantastiska debutroman. Ser fram emot bok nr 2"

Ann-Christine Cederholm

"Åsa Norrby tack för boken som kom igår. Jag började läsa den direkt och har inte kunnat lägga den ifrån mej. Den är spännande och mycket bra men jag blir även arg när jag läser den. Ämnet triggar. Hoppas den slutar bra. Så bra gjort."

Marie Bengtsson

Jag har läst drygt halva och undrar varför jag inte kan sluta läsa? Fasen Åsa Norrby vilken bra bok, jag är jätteglad och imponerad för din skull."

Pekka Larsson

Hej Bullen. Jag är en kvinna på 58 jordsnurr som är i bokslukaråldern (sen dryga 5 decennier.) Idag hade jag planerat att göra något åt min artrika gräsmatta nu när maskrosorna inte ger något alibi längre. Men vad händer? Jag "skulle bara" kolla lite grann i min senast införskaffade bok - Du kommer aldrig undan av debutanten- Åsa Norrby- och jag är fast. Boken håller mig i ett skruvstäd. Deckare för mig är ofta snabbt avklarad eskapism, men handlingen i den här synnerligen välskrivna boken är så tät, så obehaglig, så realistisk att jag tvivlar på såväl hur jag ska kunna släppa den som att det blir någon gräsmatta klippt innan boken är slut. Jag rekommenderar den

varmt, inte bara till mina grannar som tröttnat på urskogen på min tomt "

Anna Bernmalm

" Vilken debutroman!! En bladvändare!.

Anneli Fjellström

"Vet inte hur jag kan säga det bra, boken är färdigläst ... hundarna orastade och blommorna ovattnade. Herre jäklar vilken gripande bok!!!

Läs den, svårt att tro att någon kommer att säga jaha om den. Och ÅSa Norrby, jag hoppas du redan börjat på nästa"

Kicka Olofsson

" Trots att jag aldrig lyckas ta mig tid att läsa böcker och trots att jag har haft fullt fart hela helgen så har jag läst denna bok av Åsa Norrby och vilken bok!

Man kommer blixtsnabbt in i handlingen och grips av händelsernas kast. Hur ska det gå!?

Så bra debut Åsa! Ser verkligen fram emot fortsättningen"

Peggy Westerlund

"Vilken bok du skrivit!!

Sträckläste den! 

Gillade de korta kapitlet och ditt språk!

Du kommer att gå långt som författare Åsa. Nu går boken vidare i grannskapet!"

Birgitta Andersson

" Så har boken skriven av Åsa Norrby varit en sväng  med Mathias i Luxembourg som läst den och nu är det min tur att resa tillbaka till 1990-talet med denna thriller.

Jessica Nimlin

"Hej Åsa! Har läst ut din bok. Vilken debutroman. Jag gillade både språket och uppbyggnaden som gjorde den väldigt svår att släppa. Väcktes många känslor i läsningen, allt från frustration och ilska till " varm i hjärtat"-känslan. Ser fram emot fortsättningen, stort lycka till"

Marie-Loise Gäärd

" Sträckläste blev helt fängslad, superbra."

Lena Norrman

"Bra gjort Åsa!!

All heder till dej!

Boken var både spännande men även hemsk. Ett stort plus för dom korta kapitlen. Ser fram emot nästa bok. Även granntjejerna gillade boken."

Karin Andersson

" Nu längtar jag till att de nästa böckerna kommer snart, sträckläste för det gick inte att sluta när man började. Hejja dig Åsa. "

Gunilla Busk

"Har just läst din bok färdigt! Vad ska jag göra nu?? Vänta på nästa eller försöka hitta någon lika bra bok? Jag är kräsen när det gäller böcker, de måste fånga mitt intresse ganska snart annars blir de liggande. Det var inga problem med " Du kommer aldrig undan." Fantastiskt med korta kapitel, spänningen och ett slut som ändå låter en fundera vidare. Ser fram emot nästa bok - lycka till!"

Marilois Malmgård

" Vilken debutbok du levererar, spänningsfrekvensen ökar successivt genom hela boken och sesta fjrädedelen blev det sträckläsning. Historien tog nog extra tag i mig då jag haft liknande händelse nära mig. Ser fram emot bok 2"

Majvor Gustavsson

"Nu har jag läst färdig boken. Oj,oj,oj säger jag bara. Jag har haft svårt att läsa böcker men denna fängslade mig direkt, har inte velat lägga den ifrån mig. Ser med spänning fram emot nästa bok. Stora Kramar"

Sofia Gustavsson

" Hej Åsa, vilken superbra debutroman du skrivit, spännande o fängslande från början till slut. Ser fram emot nästa bok "

Åsa Oskarsson

"Två dagar.... sträckläsning, händer inte ofta! Spännande och samtidigt läskig speciellt då du säger att boken har sin grund i verkliga händelser! Ditt härliga språk i boken och korta kapitel gjorde den dessutom lättläst. Ser fram emot din nästa bok!"

Inga-Lena Djurberg

" Grattis till din första bok som är spännande, fängslande, hett tempo som författaren själv. Kul att få läsa nya ordspråk som jag aldirg hört " Ibland är det bra att lägga örat mot rälsen." Jag tycker om att du skriver så rakt på sak inget tjafs. Vänskapen bland de olika karaktärera är så fin. Och så finns det en igenkänningsfaktor med för min del. Du är bäst Åsa. och lycka till med trilogin.

Anette Axelsson

"Oj! Här rycks man med direkt, mycket spännande! Jag har inte tid att renovera. Undrar om maken närker att jag smiter undan....? Tack Åsa för boken och det fina bokmärket, jag återkommer när jag läst klart."

" Vet du Åsa - jag gillar inte såna där bestialiska slisk-/ effektskerideckare, utan det som griper en mest är fition som kunde vara biografi/fakta. Som den här. Jag tänker osäkt på Katarina Wennerstams fantastiska böcker när jag läser din bok."

Anna Bernmalm

"Hej Åsa.

Jag har inte läst en bok sedan den sista stroken och nu har jag läst 50 sidor i sträck. Jättebra med korta kapitel. Så fängslande och igenkännande. Bravo!!"

Ej namngiven med hänsyn till läsaren.

" Så gripande och fängslande drama skrivet av Åsa Norrby. " Du kommer aldrig undan" deltaljrik så känns verkligen som om jag är med intill och gör nästan ont i magen. Lagom långa kapitel som passar mig som är kvällstrött. Vill inte att boken tar slut och väntar med spänning på nästa. Vilken debut bästa Åsa

Anita Olsson

" Nu har jag suttit i min stuga i Frösjön och sträckläst din debutroman. Kunde inte sluta att läsa, så spännande. Jättebra, ser fram emot nästa bok."

Lena Svegare

Jag är så glad och tacksam över att jag fick boken av dig när vi sågs sist.

Jag sträckläste den och den var både spännande, otäck och underhållande i en salig röra, framförallt otäck.

Vad vi människor kan utsätta varann för!!

Återigen tack och fortsätt skriva.

Beatrice

Oj, oj, oj! Jag kommer inte undan ”Du kommer aldrig undan”! Den kommer att leva kvar inom mig länge, har givit bestående in- och avtryck! Åsa, säger bara: grattis! Nu är du också författare.

Som dirigent och kompositör, pedagog, regissör, manusförfattare, bildkonstnär bl a har du nu även gjort litterärt avtryck.

För detta är Litteratur, riktig litteratur!

Din sparsmakade och säkra språkstil är så väl sammanhållen rakt igenom och för läsaren framåt stadigt på rälsen i rasande fart.

Detta är inte enbart ett debutantverk utan även en berättelse som griper tag i läsaren och inte släpper taget!

Vi vandrar i närtid! Vi vet och kan relatera!

Jag väljer för övrigt gärna debutantverk. De är oftast outstanding! Ofta en berättelse som ”skriver sig själv” och icke behängd av diverse krampaktiga förväntningar av tidigare utgivningar. Så känns även ditt förstlingsverk! Historien fanns klar, tar eget kommando och du håller varsamt om men samtidigt mycket tydligt i tyglarna!

Berättarglädjen driver framåt sida efter sida och fängslar läsaren! Ge aldrig avkall på det. Det är basen!

Dina personporträtt! Eivor, lukten, Bengtssons godmodiga mysfaktor, fina kloka Maria! Osv! Levande!

Berättelsen är lika mycket helvete som himmel! Människors avgrundsdjävulska ondska och människors villkorslösa godhet!

Vad ska jag säga mer? Mina intryck är mångfacetterade! Och, som sagt! Jag kommer aldrig undan och en triologi låter som ett löfte! Håll stilen Åsa! Korta kapitel läsvänligt, gott språkbruk, tydliga personporträtt och berättarglädje!

All lycka till i fortsättningen författare Norrby!   // Annette Bergbo

Lena Spangenberg

"Wow vår granne Åsa, har skrivit en bok. Jag har läst den, blev inte mycket annat gjort ... STRÄCKLÄSTE!

Fantastiskt gripande psykologiskt drama, jag kunde inte lägga ner den. Lagom detaljrik för att få en egen bild av människor och miljöer. Känns som om jag känner personerna och upplevt miljöerna. Tack fina Åsa, väntar med spänning och otålighet på nästa bok."

Gunnel Gyllander

"Är helt såld i boken, känns som att man sitter bredvid personerna i boken och iakttar dem. Ibland vill man lägga sig i och svara. Så detta har du inte gjort för sista gången Åsa, ställer mig på kö till nästa bok direkt."

Annika Lindberg

"Är i slutet av din fantastiska bok, dom verkligen inbjuder till sträckläsning. Det som berör mig mycket är hur väl du lyckas beskriva huvudpersonerna - speciellt Johans personlighetsstörning och hur Kerstin succesivt bryts ner och förlorar tron på sig själv. Känns som att jag vill prata direkt till och peppa Kerstin! Ser fram emot att läsa mer av dig."

Anne Holmqvist Stålholm

"Klockan 04.37 i morse slog jag igen pärmarna till Åsa Norrbys debutroman för andra gången. Jag drogs verkligen av bokens raka, avskalade språk som triggade fantasin och tog mig ännu längre in till bokens karaktärer. Det var en fröjd att läsa denna spännande och välskrivna bok. Hatten av för dig Åsa Norrby för din fantastiska debutroman. Ser fram emot bok nr 2"

Ann-Christine Cederholm

"Åsa Norrby tack för boken som kom igår. Jag började läsa den direkt och har inte kunnat lägga den ifrån mej. Den är spännande och mycket bra men jag blir även arg när jag läser den. Ämnet triggar. Hoppas den slutar bra. Så bra gjort."

Marie Bengtsson

Jag har läst drygt halva och undrar varför jag inte kan sluta läsa? Fasen Åsa Norrby vilken bra bok, jag är jätteglad och imponerad för din skull."

Pekka Larsson

Hej Bullen. Jag är en kvinna på 58 jordsnurr som är i bokslukaråldern (sen dryga 5 decennier.) Idag hade jag planerat att göra något åt min artrika gräsmatta nu när maskrosorna inte ger något alibi längre. Men vad händer? Jag "skulle bara" kolla lite grann i min senast införskaffade bok - Du kommer aldrig undan av debutanten- Åsa Norrby- och jag är fast. Boken håller mig i ett skruvstäd. Deckare för mig är ofta snabbt avklarad eskapism, men handlingen i den här synnerligen välskrivna boken är så tät, så obehaglig, så realistisk att jag tvivlar på såväl hur jag ska kunna släppa den som att det blir någon gräsmatta klippt innan boken är slut. Jag rekommenderar den

varmt, inte bara till mina grannar som tröttnat på urskogen på min tomt "

Anna Bernmalm

" Vilken debutroman!! En bladvändare!.

Anneli Fjellström

"Vet inte hur jag kan säga det bra, boken är färdigläst ... hundarna orastade och blommorna ovattnade. Herre jäklar vilken gripande bok!!!

Läs den, svårt att tro att någon kommer att säga jaha om den. Och ÅSa Norrby, jag hoppas du redan börjat på nästa"

Kicka Olofsson

" Trots att jag aldrig lyckas ta mig tid att läsa böcker och trots att jag har haft fullt fart hela helgen så har jag läst denna bok av Åsa Norrby och vilken bok!

Man kommer blixtsnabbt in i handlingen och grips av händelsernas kast. Hur ska det gå!?

Så bra debut Åsa! Ser verkligen fram emot fortsättningen"

Peggy Westerlund

"Vilken bok du skrivit!!

Sträckläste den! 

Gillade de korta kapitlet och ditt språk!

Du kommer att gå långt som författare Åsa. Nu går boken vidare i grannskapet!"

Birgitta Andersson

" Så har boken skriven av Åsa Norrby varit en sväng  med Mathias i Luxembourg som läst den och nu är det min tur att resa tillbaka till 1990-talet med denna thriller.

Jessica Nimlin

"Hej Åsa! Har läst ut din bok. Vilken debutroman. Jag gillade både språket och uppbyggnaden som gjorde den väldigt svår att släppa. Väcktes många känslor i läsningen, allt från frustration och ilska till " varm i hjärtat"-känslan. Ser fram emot fortsättningen, stort lycka till"

Marie-Loise Gäärd

" Sträckläste blev helt fängslad, superbra."

Lena Norrman

"Bra gjort Åsa!!

All heder till dej!

Boken var både spännande men även hemsk. Ett stort plus för dom korta kapitlen. Ser fram emot nästa bok. Även granntjejerna gillade boken."

Karin Andersson

" Nu längtar jag till att de nästa böckerna kommer snart, sträckläste för det gick inte att sluta när man började. Hejja dig Åsa. "

Gunilla Busk

"Har just läst din bok färdigt! Vad ska jag göra nu?? Vänta på nästa eller försöka hitta någon lika bra bok? Jag är kräsen när det gäller böcker, de måste fånga mitt intresse ganska snart annars blir de liggande. Det var inga problem med " Du kommer aldrig undan." Fantastiskt med korta kapitel, spänningen och ett slut som ändå låter en fundera vidare. Ser fram emot nästa bok - lycka till!"

Marilois Malmgård

" Vilken debutbok du levererar, spänningsfrekvensen ökar successivt genom hela boken och sesta fjrädedelen blev det sträckläsning. Historien tog nog extra tag i mig då jag haft liknande händelse nära mig. Ser fram emot bok 2"

Majvor Gustavsson

"Nu har jag läst färdig boken. Oj,oj,oj säger jag bara. Jag har haft svårt att läsa böcker men denna fängslade mig direkt, har inte velat lägga den ifrån mig. Ser med spänning fram emot nästa bok. Stora Kramar"

Sofia Gustavsson

" Hej Åsa, vilken superbra debutroman du skrivit, spännande o fängslande från början till slut. Ser fram emot nästa bok "

Åsa Oskarsson

"Två dagar.... sträckläsning, händer inte ofta! Spännande och samtidigt läskig speciellt då du säger att boken har sin grund i verkliga händelser! Ditt härliga språk i boken och korta kapitel gjorde den dessutom lättläst. Ser fram emot din nästa bok!"

Inga-Lena Djurberg

" Grattis till din första bok som är spännande, fängslande, hett tempo som författaren själv. Kul att få läsa nya ordspråk som jag aldirg hört " Ibland är det bra att lägga örat mot rälsen." Jag tycker om att du skriver så rakt på sak inget tjafs. Vänskapen bland de olika karaktärera är så fin. Och så finns det en igenkänningsfaktor med för min del. Du är bäst Åsa. och lycka till med trilogin.

Anette Axelsson

"Oj! Här rycks man med direkt, mycket spännande! Jag har inte tid att renovera. Undrar om maken närker att jag smiter undan....? Tack Åsa för boken och det fina bokmärket, jag återkommer när jag läst klart."

" Vet du Åsa - jag gillar inte såna där bestialiska slisk-/ effektskerideckare, utan det som griper en mest är fition som kunde vara biografi/fakta. Som den här. Jag tänker osäkt på Katarina Wennerstams fantastiska böcker när jag läser din bok."

Anna Bernmalm

"Hej Åsa.

Jag har inte läst en bok sedan den sista stroken och nu har jag läst 50 sidor i sträck. Jättebra med korta kapitel. Så fängslande och igenkännande. Bravo!!"

Ej namngiven med hänsyn till läsaren.

" Så gripande och fängslande drama skrivet av Åsa Norrby. " Du kommer aldrig undan" deltaljrik så känns verkligen som om jag är med intill och gör nästan ont i magen. Lagom långa kapitel som passar mig som är kvällstrött. Vill inte att boken tar slut och väntar med spänning på nästa. Vilken debut bästa Åsa

Anita Olsson

" Nu har jag suttit i min stuga i Frösjön och sträckläst din debutroman. Kunde inte sluta att läsa, så spännande. Jättebra, ser fram emot nästa bok."

Lena Svegare

Jag är så glad och tacksam över att jag fick boken av dig när vi sågs sist.

Jag sträckläste den och den var både spännande, otäck och underhållande i en salig röra, framförallt otäck.

Vad vi människor kan utsätta varann för!!

Återigen tack och fortsätt skriva.

Beatrice

Oj, oj, oj! Jag kommer inte undan ”Du kommer aldrig undan”! Den kommer att leva kvar inom mig länge, har givit bestående in- och avtryck! Åsa, säger bara: grattis! Nu är du också författare.

Som dirigent och kompositör, pedagog, regissör, manusförfattare, bildkonstnär bl a har du nu även gjort litterärt avtryck.

För detta är Litteratur, riktig litteratur!

Din sparsmakade och säkra språkstil är så väl sammanhållen rakt igenom och för läsaren framåt stadigt på rälsen i rasande fart.

Detta är inte enbart ett debutantverk utan även en berättelse som griper tag i läsaren och inte släpper taget!

Vi vandrar i närtid! Vi vet och kan relatera!

Jag väljer för övrigt gärna debutantverk. De är oftast outstanding! Ofta en berättelse som ”skriver sig själv” och icke behängd av diverse krampaktiga förväntningar av tidigare utgivningar. Så känns även ditt förstlingsverk! Historien fanns klar, tar eget kommando och du håller varsamt om men samtidigt mycket tydligt i tyglarna!

Berättarglädjen driver framåt sida efter sida och fängslar läsaren! Ge aldrig avkall på det. Det är basen!

Dina personporträtt! Eivor, lukten, Bengtssons godmodiga mysfaktor, fina kloka Maria! Osv! Levande!

Berättelsen är lika mycket helvete som himmel! Människors avgrundsdjävulska ondska och människors villkorslösa godhet!

Vad ska jag säga mer? Mina intryck är mångfacetterade! Och, som sagt! Jag kommer aldrig undan och en triologi låter som ett löfte! Håll stilen Åsa! Korta kapitel läsvänligt, gott språkbruk, tydliga personporträtt och berättarglädje!

All lycka till i fortsättningen författare Norrby!   // Annette Bergbo

"" Nu är den efterlängtade boken läst! Och vilken bok, mer och mer fängslande för varje kapitel. Tycker om att läsa böcker med korta kapitel då jag inte brukar sträckläsa men denna bok var ett undantag!

Älskade alla olika känslor, alla personligheter. Mycket kärlek och vänskap trots all ondska. En del lösa trådar att lösa som jag hoppas fångas upp i del 2 som inte dröjer allt för länge hoppas jag

Lena Spangenberg

"" Hej Åsa!

Jag vill bara skriva och berätta att jag sträckläste ut din bok i natt. Kunde inte lägga ifrån mig den. Den var så spännande! Det gick inte att sluta läsa.

Jag tycker boken var såå bra. Hur du skildrar mäns makt och våld, kvinnors utsatthet och en moders enorma kärlek till sitt barn.

Samtidigt en kamp mot myndigheter och skildringar av vänskap och kärleken till konst. 

Jag gillar blandningen av det vackra i livet blandat med det mest fruktansvärda en mamma kan vara med om."

Ps... Min farmor som betydde väldigt mycket för mig hette Kerstin.

Matilda Jansson

"Wow vår granne Åsa, har skrivit en bok. Jag har läst den, blev inte mycket annat gjort ... STRÄCKLÄSTE!

Fantastiskt gripande psykologiskt drama, jag kunde inte lägga ner den. Lagom detaljrik för att få en egen bild av människor och miljöer. Känns som om jag känner personerna och upplevt miljöerna. Tack fina Åsa, väntar med spänning och otålighet på nästa bok."

Gunnel Gyllander

"Är helt såld i boken, känns som att man sitter bredvid personerna i boken och iakttar dem. Ibland vill man lägga sig i och svara. Så detta har du inte gjort för sista gången Åsa, ställer mig på kö till nästa bok direkt."

Annika Lindberg

"Är i slutet av din fantastiska bok, dom verkligen inbjuder till sträckläsning. Det som berör mig mycket är hur väl du lyckas beskriva huvudpersonerna - speciellt Johans personlighetsstörning och hur Kerstin succesivt bryts ner och förlorar tron på sig själv. Känns som att jag vill prata direkt till och peppa Kerstin! Ser fram emot att läsa mer av dig."

Anne Holmqvist Stålholm

"Klockan 04.37 i morse slog jag igen pärmarna till Åsa Norrbys debutroman för andra gången. Jag drogs verkligen av bokens raka, avskalade språk som triggade fantasin och tog mig ännu längre in till bokens karaktärer. Det var en fröjd att läsa denna spännande och välskrivna bok. Hatten av för dig Åsa Norrby för din fantastiska debutroman. Ser fram emot bok nr 2"

Ann-Christine Cederholm

"Åsa Norrby tack för boken som kom igår. Jag började läsa den direkt och har inte kunnat lägga den ifrån mej. Den är spännande och mycket bra men jag blir även arg när jag läser den. Ämnet triggar. Hoppas den slutar bra. Så bra gjort."

Marie Bengtsson

Jag har läst drygt halva och undrar varför jag inte kan sluta läsa? Fasen Åsa Norrby vilken bra bok, jag är jätteglad och imponerad för din skull."

Pekka Larsson

Hej Bullen. Jag är en kvinna på 58 jordsnurr som är i bokslukaråldern (sen dryga 5 decennier.) Idag hade jag planerat att göra något åt min artrika gräsmatta nu när maskrosorna inte ger något alibi längre. Men vad händer? Jag "skulle bara" kolla lite grann i min senast införskaffade bok - Du kommer aldrig undan av debutanten- Åsa Norrby- och jag är fast. Boken håller mig i ett skruvstäd. Deckare för mig är ofta snabbt avklarad eskapism, men handlingen i den här synnerligen välskrivna boken är så tät, så obehaglig, så realistisk att jag tvivlar på såväl hur jag ska kunna släppa den som att det blir någon gräsmatta klippt innan boken är slut. Jag rekommenderar den

varmt, inte bara till mina grannar som tröttnat på urskogen på min tomt "

Anna Bernmalm

" Vilken debutroman!! En bladvändare!.

Anneli Fjellström

"Vet inte hur jag kan säga det bra, boken är färdigläst ... hundarna orastade och blommorna ovattnade. Herre jäklar vilken gripande bok!!!

Läs den, svårt att tro att någon kommer att säga jaha om den. Och ÅSa Norrby, jag hoppas du redan börjat på nästa"

Kicka Olofsson

" Trots att jag aldrig lyckas ta mig tid att läsa böcker och trots att jag har haft fullt fart hela helgen så har jag läst denna bok av Åsa Norrby och vilken bok!

Man kommer blixtsnabbt in i handlingen och grips av händelsernas kast. Hur ska det gå!?

Så bra debut Åsa! Ser verkligen fram emot fortsättningen"

Peggy Westerlund

"Vilken bok du skrivit!!

Sträckläste den! 

Gillade de korta kapitlet och ditt språk!

Du kommer att gå långt som författare Åsa. Nu går boken vidare i grannskapet!"

Birgitta Andersson

" Så har boken skriven av Åsa Norrby varit en sväng  med Mathias i Luxembourg som läst den och nu är det min tur att resa tillbaka till 1990-talet med denna thriller.

Jessica Nimlin

"Hej Åsa! Har läst ut din bok. Vilken debutroman. Jag gillade både språket och uppbyggnaden som gjorde den väldigt svår att släppa. Väcktes många känslor i läsningen, allt från frustration och ilska till " varm i hjärtat"-känslan. Ser fram emot fortsättningen, stort lycka till"

Marie-Loise Gäärd

" Sträckläste blev helt fängslad, superbra."

Lena Norrman

"Bra gjort Åsa!!

All heder till dej!

Boken var både spännande men även hemsk. Ett stort plus för dom korta kapitlen. Ser fram emot nästa bok. Även granntjejerna gillade boken."

Karin Andersson

" Nu längtar jag till att de nästa böckerna kommer snart, sträckläste för det gick inte att sluta när man började. Hejja dig Åsa. "

Gunilla Busk

"Har just läst din bok färdigt! Vad ska jag göra nu?? Vänta på nästa eller försöka hitta någon lika bra bok? Jag är kräsen när det gäller böcker, de måste fånga mitt intresse ganska snart annars blir de liggande. Det var inga problem med " Du kommer aldrig undan." Fantastiskt med korta kapitel, spänningen och ett slut som ändå låter en fundera vidare. Ser fram emot nästa bok - lycka till!"

Marilois Malmgård

" Vilken debutbok du levererar, spänningsfrekvensen ökar successivt genom hela boken och sesta fjrädedelen blev det sträckläsning. Historien tog nog extra tag i mig då jag haft liknande händelse nära mig. Ser fram emot bok 2"

Majvor Gustavsson

"Nu har jag läst färdig boken. Oj,oj,oj säger jag bara. Jag har haft svårt att läsa böcker men denna fängslade mig direkt, har inte velat lägga den ifrån mig. Ser med spänning fram emot nästa bok. Stora Kramar"

Sofia Gustavsson

" Hej Åsa, vilken superbra debutroman du skrivit, spännande o fängslande från början till slut. Ser fram emot nästa bok "

Åsa Oskarsson

"Två dagar.... sträckläsning, händer inte ofta! Spännande och samtidigt läskig speciellt då du säger att boken har sin grund i verkliga händelser! Ditt härliga språk i boken och korta kapitel gjorde den dessutom lättläst. Ser fram emot din nästa bok!"

Inga-Lena Djurberg

" Grattis till din första bok som är spännande, fängslande, hett tempo som författaren själv. Kul att få läsa nya ordspråk som jag aldirg hört " Ibland är det bra att lägga örat mot rälsen." Jag tycker om att du skriver så rakt på sak inget tjafs. Vänskapen bland de olika karaktärera är så fin. Och så finns det en igenkänningsfaktor med för min del. Du är bäst Åsa. och lycka till med trilogin.

Anette Axelsson

"Oj! Här rycks man med direkt, mycket spännande! Jag har inte tid att renovera. Undrar om maken närker att jag smiter undan....? Tack Åsa för boken och det fina bokmärket, jag återkommer när jag läst klart."

" Vet du Åsa - jag gillar inte såna där bestialiska slisk-/ effektskerideckare, utan det som griper en mest är fition som kunde vara biografi/fakta. Som den här. Jag tänker osäkt på Katarina Wennerstams fantastiska böcker när jag läser din bok."

Anna Bernmalm

"Hej Åsa.

Jag har inte läst en bok sedan den sista stroken och nu har jag läst 50 sidor i sträck. Jättebra med korta kapitel. Så fängslande och igenkännande. Bravo!!"

Ej namngiven med hänsyn till läsaren.

" Så gripande och fängslande drama skrivet av Åsa Norrby. " Du kommer aldrig undan" deltaljrik så känns verkligen som om jag är med intill och gör nästan ont i magen. Lagom långa kapitel som passar mig som är kvällstrött. Vill inte att boken tar slut och väntar med spänning på nästa. Vilken debut bästa Åsa

Anita Olsson

" Nu har jag suttit i min stuga i Frösjön och sträckläst din debutroman. Kunde inte sluta att läsa, så spännande. Jättebra, ser fram emot nästa bok."

Lena Svegare

Jag är så glad och tacksam över att jag fick boken av dig när vi sågs sist.

Jag sträckläste den och den var både spännande, otäck och underhållande i en salig röra, framförallt otäck.

Vad vi människor kan utsätta varann för!!

Återigen tack och fortsätt skriva.

Beatrice

Oj, oj, oj! Jag kommer inte undan ”Du kommer aldrig undan”! Den kommer att leva kvar inom mig länge, har givit bestående in- och avtryck! Åsa, säger bara: grattis! Nu är du också författare.

Som dirigent och kompositör, pedagog, regissör, manusförfattare, bildkonstnär bl a har du nu även gjort litterärt avtryck.

För detta är Litteratur, riktig litteratur!

Din sparsmakade och säkra språkstil är så väl sammanhållen rakt igenom och för läsaren framåt stadigt på rälsen i rasande fart.

Detta är inte enbart ett debutantverk utan även en berättelse som griper tag i läsaren och inte släpper taget!

Vi vandrar i närtid! Vi vet och kan relatera!

Jag väljer för övrigt gärna debutantverk. De är oftast outstanding! Ofta en berättelse som ”skriver sig själv” och icke behängd av diverse krampaktiga förväntningar av tidigare utgivningar. Så känns även ditt förstlingsverk! Historien fanns klar, tar eget kommando och du håller varsamt om men samtidigt mycket tydligt i tyglarna!

Berättarglädjen driver framåt sida efter sida och fängslar läsaren! Ge aldrig avkall på det. Det är basen!

Dina personporträtt! Eivor, lukten, Bengtssons godmodiga mysfaktor, fina kloka Maria! Osv! Levande!

Berättelsen är lika mycket helvete som himmel! Människors avgrundsdjävulska ondska och människors villkorslösa godhet!

Vad ska jag säga mer? Mina intryck är mångfacetterade! Och, som sagt! Jag kommer aldrig undan och en triologi låter som ett löfte! Håll stilen Åsa! Korta kapitel läsvänligt, gott språkbruk, tydliga personporträtt och berättarglädje!

All lycka till i fortsättningen författare Norrby!   // Annette Bergbo

"" Nu är den efterlängtade boken läst! Och vilken bok, mer och mer fängslande för varje kapitel. Tycker om att läsa böcker med korta kapitel då jag inte brukar sträckläsa men denna bok var ett undantag!

Älskade alla olika känslor, alla personligheter. Mycket kärlek och vänskap trots all ondska. En del lösa trådar att lösa som jag hoppas fångas upp i del 2 som inte dröjer allt för länge hoppas jag

Lena Spangenberg

"" Hej Åsa!

Jag vill bara skriva och berätta att jag sträckläste ut din bok i natt. Kunde inte lägga ifrån mig den. Den var så spännande! Det gick inte att sluta läsa.

Jag tycker boken var såå bra. Hur du skildrar mäns makt och våld, kvinnors utsatthet och en moders enorma kärlek till sitt barn.

Samtidigt en kamp mot myndigheter och skildringar av vänskap och kärleken till konst. 

Jag gillar blandningen av det vackra i livet blandat med det mest fruktansvärda en mamma kan vara med om."

Ps... Min farmor som betydde väldigt mycket för mig hette Kerstin.

Matilda Jansson

"Wow vår granne Åsa, har skrivit en bok. Jag har läst den, blev inte mycket annat gjort ... STRÄCKLÄSTE!

Fantastiskt gripande psykologiskt drama, jag kunde inte lägga ner den. Lagom detaljrik för att få en egen bild av människor och miljöer. Känns som om jag känner personerna och upplevt miljöerna. Tack fina Åsa, väntar med spänning och otålighet på nästa bok."

Gunnel Gyllander

"Är helt såld i boken, känns som att man sitter bredvid personerna i boken och iakttar dem. Ibland vill man lägga sig i och svara. Så detta har du inte gjort för sista gången Åsa, ställer mig på kö till nästa bok direkt."

Annika Lindberg

"Är i slutet av din fantastiska bok, dom verkligen inbjuder till sträckläsning. Det som berör mig mycket är hur väl du lyckas beskriva huvudpersonerna - speciellt Johans personlighetsstörning och hur Kerstin succesivt bryts ner och förlorar tron på sig själv. Känns som att jag vill prata direkt till och peppa Kerstin! Ser fram emot att läsa mer av dig."

Anne Holmqvist Stålholm

"Klockan 04.37 i morse slog jag igen pärmarna till Åsa Norrbys debutroman för andra gången. Jag drogs verkligen av bokens raka, avskalade språk som triggade fantasin och tog mig ännu längre in till bokens karaktärer. Det var en fröjd att läsa denna spännande och välskrivna bok. Hatten av för dig Åsa Norrby för din fantastiska debutroman. Ser fram emot bok nr 2"

Ann-Christine Cederholm

"Åsa Norrby tack för boken som kom igår. Jag började läsa den direkt och har inte kunnat lägga den ifrån mej. Den är spännande och mycket bra men jag blir även arg när jag läser den. Ämnet triggar. Hoppas den slutar bra. Så bra gjort."

Marie Bengtsson

Jag har läst drygt halva och undrar varför jag inte kan sluta läsa? Fasen Åsa Norrby vilken bra bok, jag är jätteglad och imponerad för din skull."

Pekka Larsson

Hej Bullen. Jag är en kvinna på 58 jordsnurr som är i bokslukaråldern (sen dryga 5 decennier.) Idag hade jag planerat att göra något åt min artrika gräsmatta nu när maskrosorna inte ger något alibi längre. Men vad händer? Jag "skulle bara" kolla lite grann i min senast införskaffade bok - Du kommer aldrig undan av debutanten- Åsa Norrby- och jag är fast. Boken håller mig i ett skruvstäd. Deckare för mig är ofta snabbt avklarad eskapism, men handlingen i den här synnerligen välskrivna boken är så tät, så obehaglig, så realistisk att jag tvivlar på såväl hur jag ska kunna släppa den som att det blir någon gräsmatta klippt innan boken är slut. Jag rekommenderar den

varmt, inte bara till mina grannar som tröttnat på urskogen på min tomt "

Anna Bernmalm

" Vilken debutroman!! En bladvändare!.

Anneli Fjellström

"Vet inte hur jag kan säga det bra, boken är färdigläst ... hundarna orastade och blommorna ovattnade. Herre jäklar vilken gripande bok!!!

Läs den, svårt att tro att någon kommer att säga jaha om den. Och ÅSa Norrby, jag hoppas du redan börjat på nästa"

Kicka Olofsson

" Trots att jag aldrig lyckas ta mig tid att läsa böcker och trots att jag har haft fullt fart hela helgen så har jag läst denna bok av Åsa Norrby och vilken bok!

Man kommer blixtsnabbt in i handlingen och grips av händelsernas kast. Hur ska det gå!?

Så bra debut Åsa! Ser verkligen fram emot fortsättningen"

Peggy Westerlund

"Vilken bok du skrivit!!

Sträckläste den! 

Gillade de korta kapitlet och ditt språk!

Du kommer att gå långt som författare Åsa. Nu går boken vidare i grannskapet!"

Birgitta Andersson

" Så har boken skriven av Åsa Norrby varit en sväng  med Mathias i Luxembourg som läst den och nu är det min tur att resa tillbaka till 1990-talet med denna thriller.

Jessica Nimlin

"Hej Åsa! Har läst ut din bok. Vilken debutroman. Jag gillade både språket och uppbyggnaden som gjorde den väldigt svår att släppa. Väcktes många känslor i läsningen, allt från frustration och ilska till " varm i hjärtat"-känslan. Ser fram emot fortsättningen, stort lycka till"

Marie-Loise Gäärd

" Sträckläste blev helt fängslad, superbra."

Lena Norrman

"Bra gjort Åsa!!

All heder till dej!

Boken var både spännande men även hemsk. Ett stort plus för dom korta kapitlen. Ser fram emot nästa bok. Även granntjejerna gillade boken."

Karin Andersson

" Nu längtar jag till att de nästa böckerna kommer snart, sträckläste för det gick inte att sluta när man började. Hejja dig Åsa. "

Gunilla Busk

"Har just läst din bok färdigt! Vad ska jag göra nu?? Vänta på nästa eller försöka hitta någon lika bra bok? Jag är kräsen när det gäller böcker, de måste fånga mitt intresse ganska snart annars blir de liggande. Det var inga problem med " Du kommer aldrig undan." Fantastiskt med korta kapitel, spänningen och ett slut som ändå låter en fundera vidare. Ser fram emot nästa bok - lycka till!"

Marilois Malmgård

" Vilken debutbok du levererar, spänningsfrekvensen ökar successivt genom hela boken och sesta fjrädedelen blev det sträckläsning. Historien tog nog extra tag i mig då jag haft liknande händelse nära mig. Ser fram emot bok 2"

Majvor Gustavsson

"Nu har jag läst färdig boken. Oj,oj,oj säger jag bara. Jag har haft svårt att läsa böcker men denna fängslade mig direkt, har inte velat lägga den ifrån mig. Ser med spänning fram emot nästa bok. Stora Kramar"

Sofia Gustavsson

" Hej Åsa, vilken superbra debutroman du skrivit, spännande o fängslande från början till slut. Ser fram emot nästa bok "

Åsa Oskarsson

"Två dagar.... sträckläsning, händer inte ofta! Spännande och samtidigt läskig speciellt då du säger att boken har sin grund i verkliga händelser! Ditt härliga språk i boken och korta kapitel gjorde den dessutom lättläst. Ser fram emot din nästa bok!"

Inga-Lena Djurberg

" Grattis till din första bok som är spännande, fängslande, hett tempo som författaren själv. Kul att få läsa nya ordspråk som jag aldirg hört " Ibland är det bra att lägga örat mot rälsen." Jag tycker om att du skriver så rakt på sak inget tjafs. Vänskapen bland de olika karaktärera är så fin. Och så finns det en igenkänningsfaktor med för min del. Du är bäst Åsa. och lycka till med trilogin.

Anette Axelsson

"Oj! Här rycks man med direkt, mycket spännande! Jag har inte tid att renovera. Undrar om maken närker att jag smiter undan....? Tack Åsa för boken och det fina bokmärket, jag återkommer när jag läst klart."

" Vet du Åsa - jag gillar inte såna där bestialiska slisk-/ effektskerideckare, utan det som griper en mest är fition som kunde vara biografi/fakta. Som den här. Jag tänker osäkt på Katarina Wennerstams fantastiska böcker när jag läser din bok."

Anna Bernmalm

"Hej Åsa.

Jag har inte läst en bok sedan den sista stroken och nu har jag läst 50 sidor i sträck. Jättebra med korta kapitel. Så fängslande och igenkännande. Bravo!!"

Ej namngiven med hänsyn till läsaren.

" Så gripande och fängslande drama skrivet av Åsa Norrby. " Du kommer aldrig undan" deltaljrik så känns verkligen som om jag är med intill och gör nästan ont i magen. Lagom långa kapitel som passar mig som är kvällstrött. Vill inte att boken tar slut och väntar med spänning på nästa. Vilken debut bästa Åsa

Anita Olsson

" Nu har jag suttit i min stuga i Frösjön och sträckläst din debutroman. Kunde inte sluta att läsa, så spännande. Jättebra, ser fram emot nästa bok."

Lena Svegare

Jag är så glad och tacksam över att jag fick boken av dig när vi sågs sist.

Jag sträckläste den och den var både spännande, otäck och underhållande i en salig röra, framförallt otäck.

Vad vi människor kan utsätta varann för!!

Återigen tack och fortsätt skriva.

Beatrice

Oj, oj, oj! Jag kommer inte undan ”Du kommer aldrig undan”! Den kommer att leva kvar inom mig länge, har givit bestående in- och avtryck! Åsa, säger bara: grattis! Nu är du också författare.

Som dirigent och kompositör, pedagog, regissör, manusförfattare, bildkonstnär bl a har du nu även gjort litterärt avtryck.

För detta är Litteratur, riktig litteratur!

Din sparsmakade och säkra språkstil är så väl sammanhållen rakt igenom och för läsaren framåt stadigt på rälsen i rasande fart.

Detta är inte enbart ett debutantverk utan även en berättelse som griper tag i läsaren och inte släpper taget!

Vi vandrar i närtid! Vi vet och kan relatera!

Jag väljer för övrigt gärna debutantverk. De är oftast outstanding! Ofta en berättelse som ”skriver sig själv” och icke behängd av diverse krampaktiga förväntningar av tidigare utgivningar. Så känns även ditt förstlingsverk! Historien fanns klar, tar eget kommando och du håller varsamt om men samtidigt mycket tydligt i tyglarna!

Berättarglädjen driver framåt sida efter sida och fängslar läsaren! Ge aldrig avkall på det. Det är basen!

Dina personporträtt! Eivor, lukten, Bengtssons godmodiga mysfaktor, fina kloka Maria! Osv! Levande!

Berättelsen är lika mycket helvete som himmel! Människors avgrundsdjävulska ondska och människors villkorslösa godhet!

Vad ska jag säga mer? Mina intryck är mångfacetterade! Och, som sagt! Jag kommer aldrig undan och en triologi låter som ett löfte! Håll stilen Åsa! Korta kapitel läsvänligt, gott språkbruk, tydliga personporträtt och berättarglädje!

All lycka till i fortsättningen författare Norrby!   // Annette Bergbo

"" Nu är den efterlängtade boken läst! Och vilken bok, mer och mer fängslande för varje kapitel. Tycker om att läsa böcker med korta kapitel då jag inte brukar sträckläsa men denna bok var ett undantag!

Älskade alla olika känslor, alla personligheter. Mycket kärlek och vänskap trots all ondska. En del lösa trådar att lösa som jag hoppas fångas upp i del 2 som inte dröjer allt för länge hoppas jag

Lena Spangenberg

"" Hej Åsa!

Jag vill bara skriva och berätta att jag sträckläste ut din bok i natt. Kunde inte lägga ifrån mig den. Den var så spännande! Det gick inte att sluta läsa.

Jag tycker boken var såå bra. Hur du skildrar mäns makt och våld, kvinnors utsatthet och en moders enorma kärlek till sitt barn.

Samtidigt en kamp mot myndigheter och skildringar av vänskap och kärleken till konst. 

Jag gillar blandningen av det vackra i livet blandat med det mest fruktansvärda en mamma kan vara med om."

Ps... Min farmor som betydde väldigt mycket för mig hette Kerstin.

Matilda Jansson

bottom of page